030 - 606 68 30 Bezoek showroom Afspraak maken

Dit moet je meenemen op campervakantie

PRAKTISCHE TIPS VOOR EEN CAMPERVAKANTIE NAAR HET BUITENLAND

De vakantie staat voor de deur. Veel campereigenaren trekken eropuit naar campings of standplaatsen in het buitenland. Daar gelden echter andere regels dan in Nederland. Denk maar aan de introductie van een ecovignet voor de binnensteden van veel grote Europese steden. Hieronder lees je enkele tips die op bijna alle landen van toepassing zijn. Daarnaast heeft Holtkamp-West voor de populairste vakantielanden de tips op een rij gezet.

Gevarendriehoek

In vrijwel alle Europese vakantielanden is een gevarendriehoek verplicht.

Verbanddoos, brandblusser en veiligheidsvest

In veel Europese vakantielanden een reflecterend veiligheidsvest voor iedere passagier in de camper verplicht. Ook moet je een verbanddoos en brandblusser in de camper hebben liggen. Formeel gelden deze verplichtingen vaak niet voor buitenlandse camperchauffeurs, maar niet elke agent is daarvan op de hoogte. Zorg dus voor een verbanddoos, brandblusser en voldoende veiligheidsvesten als je op pad gaat met de camper.

Radardetectie en navigatie met flitsmeldingen

Het gebruik en in bezit hebben van radardetectie-apparatuur is in alle Europese landen verboden. In Zwitserland is gebruik én bezit van navigatieapparatuur of software met flitsmeldingen ten strengste verboden, op straffe van inbeslagname en een fikse boete.

Reservebril

In onder andere Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk is het verplicht voor bril- of contactlensdragers om een reservebril in de camper te hebben.

Reservelampen

Ga je op vakantie naar Slovenië, Kroatië of Hongarije? Dan ben je verplicht een set reservelampen bij je te hebben.

    Vraag het aan de camper- en caravanspecialist

    Aanhef *
    Direct contact

    Kom gerust naar onze riante showroom in het centraal gelegen Nieuwegein. Dé plek voor het rustig bekijken van nieuwe en jong gebruikte campers en caravans!

    030 - 606 68 30 Maak een afspraak