030 - 606 68 30 Bezoek showroom Afspraak maken

APK campers

ALGEMENE PERIODIEKE KEURING VAN UW CAMPER

APK keuring wettelijk verplicht voor uw camper

Het is in Europa verplicht om uw camper te laten keuren om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Middels de APK (Algemene Periodieke Keuring) beoordeelt de keuringsmeester uw camper op: verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Wanneer uw camper laten keuren?

Het is verboden om zonder geldige APK de weg op te gaan. Hiervoor kunt u een boete krijgen van het RDW of de politie. Het is afhankelijk van het motortype, bouwjaar en gewicht hoe vaak uw camper gekeurd dient te worden. Er zijn twee categorieën te onderscheiden:

 • Lichte campers (APK2) – campers tot 3.500 kg
 • Zware campers (APK1) – campers boven de 3.500 kg

Uw camper laten keuren via Holtkamp-West

Holtkamp-West voert geen motorische reparaties en/of keuringen uit in onze eigen werkplaats. Wij werken samen met een gespecialiseerde garage voor het uitvoeren van bijvoorbeeld de APK-keuring.

Is de vervaldatum van uw APK in zicht? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak via het getoonde reactieformulier of bel direct: 030 – 606 68 30.

  Vraag het aan de camper- en caravanspecialist

  Aanhef *
  Direct contact

  Kom gerust naar onze riante showroom in het centraal gelegen Nieuwegein. Dé plek voor het rustig bekijken van nieuwe en jong gebruikte campers en caravans!

  030 - 606 68 30 Maak een afspraak