030 - 606 68 30 Bezoek showroom Afspraak maken

Regels voor campers in Frankrijk

DIT MOET JE BIJ JE HEBBEN OP CAMPERVAKANTIE NAAR FRANKRIJK

Als je met de camper op vakantie gaat naar Frankrijk moet je voldoen aan de landelijke regelgeving. Zorg dat onderstaande zaken in orde zijn. Zo voorkom je hoge boetes.

Ecovignet

Vanaf 1 juli 2017 is het ecovignet verplicht in steden als Parijs, Lyon en Grenoble. Per 1 september wordt die lijst uitgebreid, met onder meer Bordeaux en Lille. Een milieusticker schaf je hier online aan. Houd er wel rekening dat het een aantal weken duurt voordat je het vignet in huis hebt.

Alcoholblaastest

Vanaf 1 juli 2012 is een alcoholblaastest verplicht in Frankrijk. Je moet per voertuig twee testen hebben liggen, die voorzien zijn van het keurmerk NF (Norm Françaide). Twee testen zijn bij de ANWB te koop voor € 5,-. In Frankrijk zijn ze verkrijgbaar bij drogisterijen en de grotere tankstations voor gemiddeld € 1,50.

Navigatie met flitsmeldingen
In Frankrijk moet de functie voor flitsmeldingen zijn uitgeschakeld! Dit geldt zowel voor losse als geïntegreerde navigatiesystemen, maar ook voor navigatiesoftware op de mobiele telefoon of tablet.

    Vraag het aan de camper- en caravanspecialist

    Aanhef *
    Direct contact

    Kom gerust naar onze riante showroom in het centraal gelegen Nieuwegein. Dé plek voor het rustig bekijken van nieuwe en jong gebruikte campers en caravans!

    030 - 606 68 30 Maak een afspraak