030 - 606 68 30 Bezoek showroom Afspraak maken

Regels voor campers in Duitsland

DIT MOET JE BIJ JE HEBBEN OP CAMPERVAKANTIE NAAR DUITSLAND

Gaat u met de camper op vakantie naar Duitsland? Dan gelden er andere regels en wetten. Met onderstaande tips kom je niet voor verrassingen te staan.

Gevarendriehoek

In Duitsland is een gewone gevarendriehoek voldoende voor campers. Heb je een extra gevarendriehoek nodig? De ANWB webwinkel biedt uitkomst.

Navigatie met flitsmeldingen

In Duitsland moet de functie voor flitsmeldingen zijn uitgeschakeld! Dit geldt zowel voor losse als geïntegreerde navigatiesystemen, maar ook voor navigatiesoftware op de mobiele telefoon of tablet.

Huisdieren

In Duitsland is voor honden op de achterbank een speciale gordel verplicht. Andere mogelijkheden zijn het plaatsen van een rek/net of een transportbox.

Milieuzones

In delen van het Ruhrgebied en in een aantal grote steden heb je een milieusticker – Umweltplakette – nodig. Vraag deze hier aan. Ook als er een milieuzone geldt, zijn de camperplaatsen in steden meestal goed bereikbaar. Voor de camperplaatsen in het Ruhrgebied kan dit anders liggen. Rij je over de snelweg naar Oostenrijk of Zwitserland dan heb je geen milieusticker nodig.

    Vraag het aan de camper- en caravanspecialist

    Aanhef *
    Direct contact

    Kom gerust naar onze riante showroom in het centraal gelegen Nieuwegein. Dé plek voor het rustig bekijken van nieuwe en jong gebruikte campers en caravans!

    030 - 606 68 30 Maak een afspraak