030 - 606 68 30 Bezoek showroom Afspraak maken

Welke soort camper past bij mij?

CAMPERSPECIALIST HOLTKAMP-WEST ZET DE VOOR- EN NADELEN OP EEN RIJ

Nieuwe en tweedehands campers zijn verkrijgbaar in alle typen, soorten en maten. Door de bomen zie je bijna het bos niet meer. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen alle types campers? We leggen de voor- en nadelen uit van de verschillende campers.

Buscamper

Een buscamper heeft veel weg van een bestelbus en is het meest geschikt voor twee personen. Het dak kan hoger zijn dan bij een normale bestelbus, waardoor je er rechtop in kunt staan. De buscamper is compact, geschikt voor dagelijks verkeer en u heeft de keuze uit diverse kleuren buitenlak. Nadelen van een buscamper zijn de beperkte opslagruimte, kleine douche en WC en relatief hoge aanschafprijs.

Alkoof camper

Een alkoof camper herken je meteen aan de grote uitbouw boven de bestuurder en bijrijder. In de alkoof vind je slaapplaatsen voor 2 personen. Hierdoor heeft de alkoof camper veel ruimte en is deze geschikt voor families met kinderen. De uitbouw maakt de wagen echter ook windgevoeliger, wat resulteert in een hoger brandstofverbruik.

Half integraal camper

De half-integraal camper is een combinatie van een alkoof camper en een integraal camper. Deze campersoort kenmerkt zich door de ruime cabine-instap en betere stroomlijning ten opzichte van de alkoof camper. Hierdoor wordt de totale hoogte en het brandstofverbruik lager. Uiteraard gaat dit ten koste van de twee slaapplaatsen in de opbouw. Ook de middenruimte in de cabine is kleiner dan in een alkoof camper.

Integraal camper

De ruimte in een integraal camper wordt optimaal benut omdat het camperdeel en de cabine één zijn. Boven de cabine is vaak nog plaats voor een extra hefbed. Bovendien is de cabine erg ruim en vaak gemaakt van kunststof wat roestvorming tegengaat. Nadelen zijn de hogere aanschafprijs, zwakkere kreukelzone en het ontbreken van een portier aan de bijrijderskant.

    Vraag het aan de camper- en caravanspecialist

    Aanhef *
    Direct contact

    Kom gerust naar onze riante showroom in het centraal gelegen Nieuwegein. Dé plek voor het rustig bekijken van nieuwe en jong gebruikte campers en caravans!

    030 - 606 68 30 Maak een afspraak