030 - 606 68 30 Bezoek showroom Afspraak maken

Wel of niet met de camper door de wasstraat

TIPS OM JE CAMPER TE WASSEN: OP STRAAT, IN DE WASBOX OF TOCH DOOR DE WASSTRAAT?

Met uw camper blinkend schoon de weg op, dat willen we natuurlijk allemaal. Kunt u het beste met uw auto door de wasstraat, de camper zelf wasssen op straat of is het toch beter om deze te wassen in een wasbox? Wij geven tips:

Voor de deur op straat wassen

De camper voor de deur op straat wassen is erg onhandig en bovendien niet al te best voor het milieu, omdat de wasmiddelen de grond insijpelen en zo in het oppervlaktewater terechtkomen. Een wasstraat inrijden is dan wel zo makkelijk.

Door de wasstraat met een camper met kunstroof ramen

Een waarschuwing is echter wel op z’n plaats: is het camperdeel van de wagen uitgerust met kunststof ramen, dan wordt het gebruik van een automatische wasstraat doorgaans afgeraden. De borstels kunnen krassen op de ramen veroorzaken.

Sierstrips en stickers camper slecht bestand tegen hogedrukreiniger

Een wasstraat is echter niet altijd een machine. Bij sommige bedrijven wordt de camper helemaal met de hand gewassen en worden de kieren om de deuren niet vergeten. Wie een hogedrukreiniger gebruikt, moet deze niet te dicht bij de camper houden. Met name sierstrips en stickers zijn hier vaak slecht tegen bestand.

Wasboxen geschikt voor campers

Veel geschikte wasstraten zijn bedoeld voor vrachtwagens en bussen en gelukkig zijn bij veel ervan ook campers welkom. Overal in het land zijn wasboxen te vinden en meestal zijn die zo ruim dat een camper er ook terecht kan. Maar het is wel doe-het-zelven in de open lucht, wat met munten betaald moet worden.

Bron: www.nkc.nl

    Vraag het aan de camper- en caravanspecialist

    Aanhef *
    Direct contact

    Kom gerust naar onze riante showroom in het centraal gelegen Nieuwegein. Dé plek voor het rustig bekijken van nieuwe en jong gebruikte campers en caravans!

    030 - 606 68 30 Maak een afspraak