030 - 606 68 30 Bezoek showroom Afspraak maken

Parijs voert milieuzones in

VERPLICHTE MILIEUSTICKERS VERKRIJGBAAR PER 1 MEI 2017 VOOR BUITENLANDSE KENTEKENS

Per 1 juli 2016 is er een milieuzone in Parijs. Maar voorlopig heeft dat nog geen consequenties voor buitenlands gekentekende auto’s. Verplichte milieustickers (vignetten) voor buitenlands gekentekende auto’s zijn pas per 1 mei 2017 beschikbaar.

Milieuzones in Franse steden

Op grond van wetgeving die per 1 juli 2016 in Frankrijk van kracht is (Crit’air), kunnen Franse steden milieuzones instellen. Parijs is de eerste stad die hiervan gebruik heeft gemaakt. Er zullen meer steden volgen.

In Parijs geldt het gebied binnen de ring (Boulevard Périphérique) vanaf 1 juli 2016 als milieuzone (zone à circulation restreinte: ZCR). Dat betekent een verbod voor alle oudere motorvoertuigen, geregistreerd vóór 1 januari 1997 en motorfietsen met een eerste registratie van vóór 1 juni 2000. Hieronder vallen ook voertuigen met een buitenlands kenteken. Het verbod is alleen van kracht op werkdagen tussen 8 en 20 uur, niet in het weekend en op feestdagen.

Milieusticker / vignet

Door het instellen van een milieuzone is toegang tot bepaalde delen van de stad beperkt of verboden. Toegang kan worden verkregen door aanschaf van een vignet. Daartoe is een systeem vastgesteld met verschillende kleuren vignetten. Er zijn 6 kleuren vignetten. De kleur van het vignet is afhankelijk van het type voertuig en de mate van emissie, de EURO-norm en leeftijd van de auto. Aan de aanschaf van het vignet zijn kosten verbonden (€ 4,50).

Voor Fransen zijn de vignetten verkrijgbaar per 1 juli 2016; voor hen zijn ze verplicht per 1 januari 2017. Voor buitenlanders zijn de vignetten pas verkrijgbaar in het tweede trimester van 2017 (dus per 1 mei 2017).

    Vraag het aan de camper- en caravanspecialist

    Aanhef *
    Direct contact

    Kom gerust naar onze riante showroom in het centraal gelegen Nieuwegein. Dé plek voor het rustig bekijken van nieuwe en jong gebruikte campers en caravans!

    030 - 606 68 30 Maak een afspraak