030 - 606 68 30 Bezoek showroom Afspraak maken

Milieuzones in centra Brussel en Gent

VERVUILENDE VOERTUIGEN HEBBEN ALLEEN TOEGANG MET EEN ONTHEFFINGSVERGUNNING

Milieuzones in Brussel van kracht in 2018, Gent volgt in 2020

In navolging op de milieuzone in Antwerpen zullen ook de centra van Brussel en Gent aangemerkt worden als milieuzone. Deze zone gaat in 2018 van kracht in Brussel, Gent volgt naar verwachting in 2020. Benzineauto’s van voor 1992 en diesels van het bouwjaar 2000 en ouder mogen alleen het centrum in als de eigenaar een ontheffingsvergunning heeft gekocht. Dieselauto’s van de bouwjaren 2001 tot 2005 worden alleen toegelaten als ze voldoen aan de Euro-3-norm en als ze zijn voorzien van een roetfilter.

Een week- of jaarabonnement is het voordeligst

Wie met een vervuilende auto toch het centrum in wil, kan een ontheffing kopen. Deze kost, afhankelijk van de vervuiling, 20 tot 35 euro per dag. Hierdoor bent u voordeliger uit met een week- of jaarabonnement. Zeer vervuilende auto’s krijgen maximaal acht keer per jaar een ontheffing.

Sommige camperplaatsen niet bereikbaar zonder vergunning

Controle in de milieuzone vindt plaats met camera’s, waarmee nummerplaten worden herkend. Door de invoering van een milieuzone in Antwerpen zijn camperplaatsen Vogelenzang en camping De Molen niet meer bereikbaar voor oude campers zonder een ontheffingsvergunning. Of de camperplaats in Brussel bij de Jeugdherberg en de drie camperplaatsen in Gent nog ongehinderd blijven, is nog niet bekend.

    Vraag het aan de camper- en caravanspecialist

    Aanhef *
    Direct contact

    Kom gerust naar onze riante showroom in het centraal gelegen Nieuwegein. Dé plek voor het rustig bekijken van nieuwe en jong gebruikte campers en caravans!

    030 - 606 68 30 Maak een afspraak