030 - 606 68 30 Bezoek showroom Afspraak maken

Handige gratis apps voor kampeerders

12 APPS DIE VAN PAS KOMEN BIJ KAMPEREN

Handige apps maken je vakantie gemakkelijk. Of het nu gaat om het zoeken van een geschikte camping, EHBO tips of heerlijke barbeque recepten: deze 12 gratis apps helpen jou als kampeerder op weg.

ANWB Camping

Meer dan 8.750 campings in 27 Europese landen. Om de camping app uit te proberen zijn alle campings in de Benelux gratis te bekijken. Daarnaast is het mogelijk extra landen aan te schaffen vanaf €0,99 voor 1 jaar. Beschikbaar voor iPhone en Android.

ANWB Vakantiehulp

Tanken in Italië, milieuzones in Duitsland, het alarmnummer in Ierland… Met de ANWB Vakantiehulp app vind je grotendeels offline snel antwoord op de meest gestelde vakantievragen. Gebruik ‘m voor vertrek én op de camping. Gratis voor ANWB-leden voor iPhone en Android.

Truma App

Bevat alle gebruiksaanwijzingen, dealeradressen en service voor kachels, boilers en ander spul van dit merk. Verder ‘waar staat de zon’, om je kampeermiddel goed op te stellen, en een ‘nivelleerspel’ voor camper en caravan. Beschikbaar voor iPhone en Android.

Primagaz EasyBlue

Gebruik je de blauwe Primagazflessen, dan bepaal je – heel hi-tech – het niveau in de fles door die even aan te tikken en je smartphone te laten ‘meeluisteren’. Met verkoopadressen, acties, (bbq-)veiligheid, recepten en meer. Beschikbaar voor iPhone en Android.

Fiat Ducato Camper Mobile

Voor elke camperaar met een Fiat-chassis of bus. Eerst met je kentekenbewijs inschrijven en daarna blijf je op de hoogte van wijzigingen in onderhoudsintervallen, Ducato-nieuws, terugroepacties, Europese servicepunten, enz. Beschikbaar voor iPhone en Android.

Camping Cookbook

Open de app, maak een keuze tussen de verschillende manieren van koken, grillen of barbecueën en beginnen maar. Flink wat leuke recepten voor elk kooktoestel en zelfs voor als je een keer niet wilt koken. Beschikbaar voor iPhone.

Douane reizen

Veel nuttige info over aankopen in het buitenland, hoe je de invoerbelasting berekent en wat je het land niet in mag nemen, zoals wapentuig, drugs, buitenlandse medicijnen en diersoorten. Beschikbaar voor iPhone en Android.

EHBO

Naast tips en trucs bij ongevallen of ziekte, kun je met deze app de ernst van de situatie inschatten. Ook kun je overal hulpdiensten inschakelen – de app vertelt waar je bent en weet het noodnummer. Geluk bij een ongeluk. Beschikbaar voor iPhone en Android.

SAS Survival Guide (Lite)

De SAS, het elitekorps van het Britse leger, deelt met deze app belangrijke overlevingstechnieken met je. Veel Engelse tekst, een quiz en een checklist als excuus om veel geld uit te geven aan mooie (kampeer)accessoires. Beschikbaar voor iPhone en Android.

Coleman Campfire Tales

Coleman biedt in deze app, in het Engels, een serie lugubere kampvuurverhalen voor kinderen, tieners of volwassenen. Een leuke basis voor je eigen spannende verhaal bij het kampvuur. Beschikbaar voor iPhone.

Echo112

Deze app heeft je mobiele nummer en ingeschakelde locatieservice nodig, maar daarna staat hij altijd klaar om direct en zonder vertraging in Nederland en overal ter wereld het noodnummer voor je te bellen. Beschikbaar voor iPhone en Android.

KaartWereld van Webprint

Met deze app van PostNL verstuur je een kaartje, voorzien van eigen foto’s, vanaf je vakantieadres. Het kaartje wordt direct bezorgd (in tegenstelling tot het merendeel van de briefpost). Dat is wel zo handig. Beschikbaar voor iPhone en Android.

Bron: ANWB

    Vraag het aan de camper- en caravanspecialist

    Aanhef *
    Direct contact

    Kom gerust naar onze riante showroom in het centraal gelegen Nieuwegein. Dé plek voor het rustig bekijken van nieuwe en jong gebruikte campers en caravans!

    030 - 606 68 30 Maak een afspraak